S Hrvatskom napravio čudo na Mundijalu, a danas doživio najveći šamar u karijeri

Ostao bez kluba

S Hrvatskom napravio čudo na Mundijalu, a danas doživio najveći šamar u karijeri

Endin Čaušević

Dok se reprezentacija Hrvatske sprema za početak Svjetskog prvenstva u Kataru u centru pažnje našao se čovjek koji je bio standardni član Vatrenih, ali je danas doživio veliki šamar koji je najbolje pokazao kakav pad je doživio u svojoj karijeri.

Hrvatska je prije četiri godine iznenadila fudbalski svijet fantastičnim nastupom na Mundijalu u Rusiji gdje je ova reprezentacija bila najveća senzacija.

Vatreni su u Rusiji uspjeli da dođu čak do finala, ali nažalost tu su poraženi od Francuske i morali su se zadovoljiti srebrenom medaljom što je bio historijski poduhvat reprezentacije Hrvatske.

Zbog toga u Hrvatskoj imaju velika očekivanja i od Mundijala koji je jučer zvanično počeo u Kataru.

Oni svoju prvu utakmicu igraju već u srijedu kada će im protivnik biti selekcija Maroka, a ovaj meč igrat će se u jutarnjem terminu od 11 sati.

Poznato je da je Zlatko Dalić napravio dosta promjena u odnosu na sastav od prije četiri godine. Neki igrači su se oprostili od reprezentacije i završili karijere, a pojedini su otpali zbog toga što u klubovima ne igraju kako se očekuje.

Oglasi

To se posebno odnosi na Šimu Vrsaljka koji je prije četiri godine imao zabetonirano mjesto u reprezentaciji, ali nakon nastupa u Rusiji njegova karijera je rapitno krenula silaznom putanjom.

Ljetos je Vrsaljko napustio Atletico Madrid gdje se prethodnih sezona zbog problema s povredom koljena nije naigrao i iznenadio je sve odlukom da karijeru nastavi u Grčkoj gdje je potpisao za Olympiakos.

Namjera mu je bila da se vrati na teren i bude standardan kako bi se možda ponovo nametnuo Daliću za poziv u reprezentaciju pred SP u Kataru, ali na njegovu žalost to se nije desilo.

Dok se njegovi bivši saigrači iz reprezentacije pripremaju za okršaj protiv Maroka danas je Vrsaljko dobio vjerovatno najteži šamar u svojoj karijeri.

Naime, Nakon svega četiri mjeseca Olympiakos je odlučio da raskine ugovor s Vrsaljkom koji je ljetos potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Oglasi

No, Vrsaljko je od dolaska u grčki klub odigrao samo devet mečeva i nije imao baš najsjajniju minutažu, a na kraju je odlučeno da je najbolje da hrvatski fudbaler napusti ovaj klub.

Vrsaljko će imati priliku da kao slobodan igrač nađe novi klub, ali interes za njega nije ni blizu kao prije nekoliko godina iako je Vrsaljko još uvijek itekako mlad jer ima tek 30 godina.

Potražite više informacija na temu Super League:

U karijeri je pored Olympiakosa igrao za Zadar, Dinamo, Lokomotivu, Genovu, Sassuolo, Atletico Madrid i Inter. 

U dresu Vatrenih odigrao je 52 utakmice, a debitovao je još 2011. godine u prijateljskom susretu protiv Češke koji je Hrvatska dobila sa 4:2.

Top Komentari

Milfhunter
Ozljede unistile karijeru, danas nema mjesta za njega ni u HNL prvoligašu. Najbolje mu je završit karijeru
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti