Simeone alternativu za Cavanija pronašao u Kini
Simeone želi vratiti Bakambua u Španiju

Bivši napadač Villarreala bi se mogao vratiti u Španiju

Simeone alternativu za Cavanija pronašao u Kini

S. Pašalić

Diego Simeone u zimskom prelaznom roku želi riješiti velike probleme koje njegov tima u napadu ove sezone.

Atletico Madrid je u 18 utakmica u La Ligi postigao samo 20 golova pa je argentinski stručnjak krenuo u potragu za rješenjima.

Nekoliko imena se već spominje kao potencijalna pojačanja, a prvi na listi je napadač PSG-a, Edinson Cavani kojem u julu ističe ugovor.

Španski tim bi ga tada mogao dobiti besplatno, ali s obzirom na trenutne probleme u napadu, prioritet je da dođe već u januaru, ali PSG bi želio i da zaradi nešto na njemu, a osim toga treba tek postići dogovor i oko njegove plate koja nije mala.

Zbog svega ovoga Simeone mora razmišljati i o alternativama, a prema posljednjim informacijama jedna od njih je i Cedric Bakambu koji trenutno igra u Kini.

On je 2018. godine iz Villarreala otišao u BJ Sinobo Guoan za 40 miliona eura, a ove sezone je u 26 utakmica postigao 16 golova.

Atletico je i ranije bio zainteresovan za 28-godišnjeg napadača, a navodno bi se i on rado vratio u Španiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi