Nakon dolaska Haalanda u Borussiju, sprema se i povratak Alcacera u Španiju
Alcacer je u posljednjih pet utakmica Dortmunda odigrao ukupno samo 13 minuta

Nezadovoljni Španac želi što prije napustiti Milionere

Nakon dolaska Haalanda u Borussiju, sprema se i povratak Alcacera u Španiju

S. Pašalić

Borussia Dortmund je danas potpisala Erlinga Haalanda iz Salzburga, a to je čini se otvorilo vrata transferu Paca Alcacera.

Španac je 2018. godine stigao na posudbu iz Barcelone, a Borussia je u julu ove godine otkupila njegov ugovor, ali je on ubrzo nakon početka nove sezone postao nezadovoljan.

Alcacer nije bio sretan sa svojom minutažom, a ona je u posljednje vrijeme sve manja i čini se da je i Borussia odlučila da ga se riješi.

Španska Marca sada piše da bi on u januaru mogao završiti u Atletico Madridu koji ga je već kontaktirao.

Tim Diega Simeonea se ove sezone dosta muči u napadu i u 18 kola La Lige je postigao samo 20 golova, a taj problem želi da riješi u zimskom prelaznom roku.

Atletico je zainteresovan i za Edinsona Cavanija, ali bi plata Urugvajca mogla biti problem i Alcacer bi bio bolja opcija, a španski klub bi ga mogao dovesti za cifru od otprilike 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi