Simeone: Costa će se morati dobro namučiti

Nije mu sigurno mjesto u prvih 11

Simeone: Costa će se morati dobro namučiti

Trener Atletico Madrida Diego Simeone pozdravio je povratak Diega Coste u njegovu ekipu, ali i napomenuo da Brazilca sa španskim pasošem čeka i više nego zahtjevan zadatak.

Costa za Atletico neće moći igrati do 1. januara 2018. godine i do tada će biti samo na treninzima, na kojim će pokušati da se nametne Simeoneu.

Karizmatični trener Atletica je, naravno, odranije upoznat sa kvalitetima ovog napadača, koji bez obzira na svoju klasu nema sigurno mjesto u prvoj postavi Jorgandžija.

"Od svih igrača koji nas mogu približiti vrhu, Diego Costa je najbolji izbor. Teško da bismo mogli platiti nekog drugog igrača njegovih kvaliteta. Navijači ga žele vidjeti onakvog kakav je otišao iz Atletica", započeo je Simeone, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On donosi golove i ima lidersku crtu u ekipi. Međutim, njegovo mjesto u početnoj postavi nije sigurno. I on i Vitolo će se morati dobro namučiti za ulazak u prvih 11. Dovoljno je da pogledam našu ekipu da odmah shvatim da će biti tako".

Diego Costa je do sada odigrao 134 utakmice za Atletico Madrid i postigao je 64 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi