Simeone je preksinoć bio 'glavni', ali današnje vijesti mu se neće svidjeti

Mogao bi dobiti kaznu UEFA-e

Simeone je preksinoć bio 'glavni', ali današnje vijesti mu se neće svidjeti

Trener Atletico Madrida Diego Simeone danas je saznao vrlo uznemirujuće vijesti.

Kako prenose italijanski mediji, tačnije Gazzetta dello Sport, Simeone se suočava sa kaznom zabrane vođenja ekipe u revanšu protiv Juventusa.

UEFA bi navodno mogla pokrenuti disciplinski postupak protiv njega nakon što je na kontroverzan način proslavio prvi pogodak svog tima u susretu osmine finala Lige prvaka.

Podsjetimo, Simeone se tada uhvatio za m*da, a nakon meča je poručio da je time htio pokazati navijačima svog tima kako njegovi igrači imaju hrabrosti.

Ipak, postoji mogućnost da UEFA neće uopšte kazniti Simeojea već da će ovaj gest shvatiti samo kao pretjerano slavlje argentinskog trenera.

Revanš susret između Juventusa i Atletico Madrida na rasporedu je 12. marta. Atletico je dobio prvi susret 2:0.

Navijači Juventusa obrukali klub komentarima za kćerku Diega Simeonea

Inače, Simeone se našao na udaru navijača Juventusa nakon utakmice osmine finala Lige prvaka.

Argentinski trener je navukao bijes navijača Juventusa zbog pomenute proslave gola.

On se uhvatio tom prilikom za međunožje i okrenuo prema tribini, a neki navijači Juventusa su to shvatili kao provokaciju pa su uzvratili na najružniji mogući način.

Naime, Simeone je prošle sedmice na Instagram objavio fotografiju s novorođenom kćerkom Valentinom, a navijači Juventusa su ga 'zasuli' užasnim komentarima.

Neki su poželjeli rak njegovoj kćerki, drugi su jednostavno poželjeli da oboje umru itd. Druga grupa onih normalnijih navijača Juventusa je napravila grupu na Facebooku putem koje je uputila izvinjenje Simeoneu u ime navijača i u ime kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

View this post on Instagram

Bienvenida Valentina❤️

A post shared by Diego Pablo Simeone (@simeone) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi