Simeone: Morat ćemo se boriti sa Suarezom

Trener Atletica pred uzvrat

Simeone: Morat ćemo se boriti sa Suarezom

Atletico Madrid i Barcelona sutra će na Vicente Calderonu odmjeriti snage u okviru četvrtfinala Lige prvaka. 

Katalonski klub je u prvoj utakmici slavio sa 2:1 i pred Atletico Madridom je težak zadatak u uzvratu, a ovaj put Diego Simeone neće moći računati na napadača Fernanda Torresa. 

"Spremamo taktiku kojom im možemo opasno zaprijetiti i naravno dobiti utakmicu. Slavit će onaj koji postigne jedan pogodak više, a mi smo optimistični. Atmosfera je fantastična, ali time nećemo iznenaditi igrače Barcelone. Moramo se držati plana, igrači trebaju odigrati onako kako znaju i idemo izboriti polufinale", izjavio je Simeone na konferenciji za medije.

Simeone dodaje da Atleticu najveća opasnost prijeti od Suareza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Morat ćemo se boriti s odsustvom Fernanda Torresa i fantastičnim igračem poput Suareza. Ko će igrati umjesto umjesto Torresa? Luciano, Correa, Carrasco... Ima dosta opcija", istakao je Simeone tokom svog obraćanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi