Znate li ko je vodeći dvojac u borbi za Zlatnu kopačku?

Velika borba za veliko priznanje

Znate li ko je vodeći dvojac u borbi za Zlatnu kopačku?

Zlatna kopačka je jedna od najprestižnijih fudbalskih nagrada koja se na kraju sezone dodjeljuje najboljem strijelcu evropskih prvoligaških takmičenja.

Najveći, pa možda i jedini kandidati za osvajanje Zlatne kopačke tradicionalno dolaze iz liga petice, jer se golovi postignuti u engleskoj, španskoj, italijanskoj, njemačkoj i portugalskoj ligi množe sa dva.

Tako su trenutno na čelu liste Higuain iz Napolija i Jonas iz Benfice, koji su do sada postigli po 29 pogodaka u takmičenjima u kojim nastupaju. Prevedeno u bodove, oba napadača imaju po 58 bodova, i trenutno su korak ispred Cristiana Ronalda koji ima 56 (28 golova).

Listu najozbiljnijih kandidata zatvara Luis Suarez. Napadač Barcelone je u dosadašnjem dijelu takmičenja u Primeri postigao 26 golova i ima 52 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo je istaći i statistiku Zlatana Ibrahimovića, koji je do sada postigao 27 golova. Obzirom da se Ligue 1 od prije nekoliko godine ne nalazi među pet najjačih liga, svaki njegov gol se boduje sa 1,5 bodova, pa tako popularni Ibra ima samo 40,5 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi