Simeone: Moramo se boriti za nastavak tradicije
EPA

Trener Jorgandžija prije meča na Stamford Bridgeu

Simeone: Moramo se boriti za nastavak tradicije

Eldar Ganibegović

Večeras će u okviru šestog kola grupe C Lige prvaka snage odmjeriti Chelsea i Atletico Madrid, a trener Jorgandžija Diego Simeone je pred utakmicu rekao kako njegova ekipa u susret mora ući pozitivno, s razmišljanjem samo o pobjedi.

Plavci se u grupi C nalaze na prvoj poziciji s 10 bodova, dok je Roma na drugom mjestu s osam, a trećeplasirani Atletico ima šest, dok je Qarabag posljednji s dva osvojena boda. Jorgandžije moraju slaviti u Londonu i očekivati kiks Rome protiv Qarabaga kako bi se našli u narednoj rundi ovog takmičenja.

"Mi možemo samo razmišljati o sebi i svojoj situaciji. Ne mislim da bi trebalo brinuti o tome što se događa u Rimu, jer igramo protiv fantastičnog tima i moramo dati sve od sebe. U susret moramo ući pozitivni, s razmišljanjem samo o pobjedi", rekao je Simeone, pa zatim zaključio:

"Liga prvaka za nas predstavlja nešto veliko i ima specifičnu težinu jer smo posljednjih godina ostvarivali sjajne rezultate. Sada se moramo boriti za nastavak tradicije."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi