Simeone napušta Genovu, poznato ime novog kluba?
Foto: EPA

Fiorentina poslala zvaničnu ponudu

Simeone napušta Genovu, poznato ime novog kluba?

Endin Čaušević

Mladi italijanski napadač Giovanni Simeone iza sebe ima poprilično dobru sezonu u dresu Genove.

Simeone je u prvom dijelu sezone odigrao nekoliko sjajnih utakmica, a najviše se pamti meč protiv Juventusa kada je njegov tim slavio sa 3:1, a mladi argentinski napadač postigao je dva gola. Iako je u Genovu stigao prošlog ljeta sin Diega Simeonea već nakon jedne sezone mogao bi napustiti klub.

Italijanski mediji prenijeli su danas da su mnogi klubovi na Apeninima pokazali interes za Argentinca, a zvaničnu ponudu veće je poslala Fiorentina. Navodno, klub iz Firence spreman je za ovog 21-godišnjeg napadača platiti oko 15 miliona eura i on bi u klub trebao doći kao zamjena za Nikolu Kalinića koji je najavio odlazak.

Simeone je u minuloj sezoni odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima u dresu Genove i postigao je 13 golova. Cholito je u italijanski klub stigao prošlog ljeta iz River Platea za pet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi