Bio na korak od Grbavice, a sada pravi milionski transfer
Foto: EPA

Ilija Nestorovski ide u Fiorentinu?

Bio na korak od Grbavice, a sada pravi milionski transfer

Midhat Šljivak

Profesionalni fudbaleri kroz život često prolaze kroz dosta odricanja.

Od samog početka karijere prolazi se kroz mnogo teških prepreka, a samo oni najuporniji i psihički najjači, uspiju ostvariti zacrtani cilj.

Potrebno je naravno i malo sreće, a pravi primjer napornog rada je makedonski napadač Ilija Nestorovski.

Ovaj 27-godišnji fudbaler Palerma stigao je prošlog ljeta na Siciliju iz hrvatskog Intera iz Zaprešića. Vjerovalo se da je to samo još jedan u nizu skromnih transfera za klub koji se borio za opstanak, ali je Nestorovski pokazao da se radi o zaista odličnom napadaču.

Makedonac je plaćen samo pola miliona eura, a već ovog ljeta bi mogao dobro napuniti kasu Palerma.  Navodno, postoje ponude koje idu i do 15 miliona eura, a najbliža njegovom dovođenju je Fiorentina.

Viole ovog fudbalera vide kao idealnog za zamjenu Nikole Kalinića koji će napustiti klub, te su spremili ponudu za Makedonca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo je svakako da je Nestorovski bio blizu prelaska u sarajevski Željezničar. Tim s Grbavice ga je želio dovesti dok je ovaj igrao za Inter, ali je cijena bila previsoka, pa se od transfera odustalo. Nestorovski je potom otišao u Palermo i za samo nekoliko mjeseci je stekao odličnu reputaciju i sada praktički može da bira klub.

Ove sezone je sjajni napadač postigao 10 golova u 35 nastupa za sicilijanski tim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti