Simeone: Ne razmišljam uopšte o Ronaldu, razmišljam o svojim igračima
Ronaldo je u dresu Reala odigrao ukupno 31 utakmicu protiv gradskog rivala i postigao 22 gola.

Cristiano Ronaldo je uvijek bio raspoložen u utakmicama protiv Atletica

Simeone: Ne razmišljam uopšte o Ronaldu, razmišljam o svojim igračima

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo će u srijedu sa Juventusom odigrati utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Portugalac će biti igrač na kojeg će Atletico obratiti najveću pažnju, što zbog toga jer od njega prijeti najveća opasnost po gol tima iz Madrida, što zbog činjenice da je Ronaldo posebno raspoložen u utakmicama protiv Atletica.

Ipak trener Atletica Diego Simeone je na press konferenciji pred utakmicu izjavio da će se fokusirati na svoje igrače, a ne na Ronalda. Novinari su upitali Simeonea da prokomentariše Cristiana Ronalda pred utkmicu u srijedu.

"Donio je odluku da promijeni klub i izabrao je novi izazov i prelazak u Juventus", rekao je Simeone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ali mi razmišljami o Griezmannu, Morati, Costi, Kokeu... Oni su svi uzbuđeni što će odigrati dobru utakmicu. Ja sam uzbuđen što sam u Ligi prvaka koje je tako jako takmičenje i u kojem igrate protiv snažnih protivnika kao što je Juventus", dodao je trener Atletica.

"Oni imaju jako kvalitetne igrače, a mi imamo način da usmjerimo utakmicu u pravcu u kojem mi želimo. Šanse su 50-50 i ni jedna ekipa nema preveliku prednost", zaključio je Simeone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi