Spreman na smanjenje primanja: Simeone potpisuje novi ugovor sa Atleticom
FOTO - EPA

Spreman na smanjenje primanja: Simeone potpisuje novi ugovor sa Atleticom

A. Beganović

Aktuelni lider Primere, Atletico Madrid, želi sa šefom struke Diegom Simeoneom, potpisati novi ugovor.

Prema pisanju španskih medija, čelnici Atletica žele Simeonea "vezati" za madridski klub do ljeta 2024. godine.

Navodno, sjajni stručnjak je također raspoložen za produženje saradnje, a spreman je i zbog finansijske krize izazvane pandemijom koronavirusa, potpisati novi ugovor prema kojem će zarađivati manje od 32 miliona eura godišnje, koliko zapravo danas košta Atletico.

Važeći ugovor Simeonea i Atletica vrijedi do ljeta 2022. godine, a u narednim danima njegova sestra i agentica Natalia krenut će u pregovore s čelnicima kluba oko novog ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, argentinski stručnjak je 2011. godine preuzeo Atletico s kojim je osvojio Primeru, Kup i Superkup, te dva puta Evropa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi