Simeone oduševljen Borussijom: Predivno ih je gledati
Ovo je bio 391. put da je Diego Simeone vodio Atletico otkako je u decembru 2011. sjeo na klupu i prvi put da je izgubio s četiri gola razlike (Foto: EPA)

Trener Atletica poslije debakla

Simeone oduševljen Borussijom: Predivno ih je gledati

Atletico Madrid sinoć je u meču 3. kola grupne faze Lige šampiona deklasiran u Dortmundu. Jorganždije su na gostovanju u Njemačkoj potpuno podbacile i na kraju izgubile s ubjedljivih 4:0.

To je ujedno i prvi Simeonevov poraz od četiri pogotka razlike otkako je zasjeo na klupu Atletica, a unatoč blamaži Cholo ne brine previše, barem ako je suditi prema izjavu koju je dao nakon utakmice.

"Rezultat je pregrub i baš nema smisla. Ne objašnjava što je bilo na terenu i vidim tu dobrih stvari. Sviđa mi se ovaj trenutak, dobar je" ispalio je karizmatični Argentinac, pa uputio komplimente prema Borussiji.

"Svidio mi se njihov stil. Praktični su, dinamični, shvaćali su da je posjed u guranju lopte prema naprijed, a ne samo beskorisnom zadržavanju. Nadam se da će nastaviti ovako igrati jer ih je predivno za gledati."

Madriđani u grupi A trenutno zauzimaju drugu poziciju s tri boda manje u odnosu na vodeću Borussiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi