Milioneri gaze sve pred sobom, pregažen i Atletico Madrid!

Ubjedljiv trijumf Borussije Dortmund.

Milioneri gaze sve pred sobom, pregažen i Atletico Madrid!

Večeras je Borussia Dortmund na svom Westfalenu ugostila Atletico Madrid u 3. kolu grupe A Lige prvaka i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Borussia, koja ove sezone igra sjajno, je odlično otovorila i večerašnji susret. Dobro su igrali Milioneri u prvom dijelu, a ozbiljnije su prvi put zaprijetili u 21. minuti, ali je Oblak odbrano pokušaj Axela Witsela. Pokušao je 10-ak minuta kasnije i Pulišić, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, gosti u 38. minuti dolaze do vodstva. Witsel je uputio udarac, lopta je na putu ka golu pogodila nekoga od igrača Atletica, promijenila pravac i prevarila Jana Oblaka.

Imali su domaći još dvije izgledne situacije za gol do odlaska na odmor, ali je prvo poluvrijeme ipak završeno vodstvom Borussije od 1:0.

Pokušavale su Jorgandžije na otvaranju drugog dijela doći do poravnanja, ali lopta nije htjela u gol. Saul se našao u nekoliko izglednih prilika, a njegov pokušaj iz 53. minute je zaustavila prečka.

Nikako nisu gosti uspijevali doći do gola, a onda je u 73. minuti Raphael Guerreiro preciznim šutem savladao Oblaka. Nije to bilo sve od Milionera - pobjedu je potvrdio mladi Sancho u 84. minuti, dok je Guerreiro svojim drugim golom pred sami kraj susreta postavio konačnih 4:0. Borussija je sada prva u grupi A sa maksimalnih devet bodova i već sada je jednom nogom u nokaut fazi.

Atletico je na drugom mjestu sa šet bodova, dok su na trećem i četvrtom mjestu Monaco i Club Brugge koji su nešto ranije remizirali, 1:1.

Odigrane su večeras i utakmice trećeg kola Grupe D, a Porto je upisao važnu pobjedu u Moskvi protiv Lokomotiva rezultatom 1:3.

U 10. minuti domaći nisu uspjeli stići do vodstva pošto je Casillas odbranio Fernandesov pokušaj sa bijele tačke, da bi Porto poveo u 26. minuti kada je Marega na drugoj strani iskoristio najstrožiju kaznu.

Herrera je povisio na 0:2 u 35., da bi Mirančuk tri minute kasnije smanji na 1:2.

Konačnih 1:3 je posvaio Corona u 47. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču Grupe D Galatasaray i Schalke su odigrali utakmicu bez golova u Istanbulu.

Schalke je imao nešto bolje prilike, u kojima se uglavnom nalazio Embolo. Uspio je Embolo u 58. minuti i zatresti mrežu Galate, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda, pa je završeno 0:0.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avatar
E ovo je iznenadjenje kola, cuj 4 komada im uvalili, ne mozes da vjerujes...
23 2
Benjamingst
Bravo BVB oderase Atl. Madrida 4:0.... gene je onaj Griezmann ? Hvala Bogu kad nepogadja nesto neskace iz poznate igrice ko neka budala... neka sad skace I neka se hvata za muda... BRAVO BVB...
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi