Simeone: Osvajanje Evropske lige je više od trofeja

Madriđani deklasirali Marseille

Simeone: Osvajanje Evropske lige je više od trofeja

Atletico Madrid je rezultatom 3:0 u Lyonu srušio Marseille i osvojio ovosezonsku Evropsku ligu.

Junak u Atleticovoj pobjedi s dva pogotka bio je Antoine Griezmann, fudbaler kojeg već mjesecima sele u Barcelonu, dok je preostali jedan bio djelo kapitena Gabija.

Nakon velikog slavlja trener Atletico Madrida Diego Simeone je izjavio da je za njega trijumf u Evropskoj ligi više od osvajanja trofeja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ovo je sezona puna izazova i mislim da je osvajanje Evropske lige više od trofeja. Iza nas je ostao naporan rad, velika posvećenost i to nam se vratilo ovom velikom pobjedom za klub. Za Atletico sezona još nije gotova, jer želimo da pobijedimo u posljednjem kolu kako bismo osigurali drugo mjesto na tabeli. Nema mnogo vremena za slavlje", izjavio je Simeone.

Simeone je i sinoć zbog suspenzije veliki trijumf morao pratiti s tribina umjesto s klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi