Simeone po svaku cijenu želi veznjaka Juventusa

Italijan će promijeniti sredinu

Simeone po svaku cijenu želi veznjaka Juventusa

Federico Bernardeschi na kraju sezone će najvjerovatnije napustiti Juventus.

Bianconeri su u ljeto 2017. godine isplatili 40 miliona eura Fiorentini za Bernardeschija, ali ovaj fudbaler se u Juventusu pokazao prosječnim i izvjesno je da će napustiti klub.

Trener Maurizio Sarri ne može mu pronaći adekvatnu poziciju i stoga je ofanzivac osuđen na klupu u budućnosti, međutim za njegovim uslugama ne nedostaje interesovanja, naročito od strane vodećih klubova iz Španije.

Nakon što su čelnici Barcelone izrazili želju da ga dovedu, sada je tamošnji As objavio da Bernardeschija želi i Diego Simeone u Atletico Madridu smatrajući da bi se uklopio u ratnički mentalitet defanzivan način fudbala kakav potencira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isti list navodi da je Juventus spreman dati Bernardeschija za isti, ili čak nešto manji iznos od onog za kojeg su ga doveli iz Fiorentine.

U aktuelnoj sezoni Bernardeschi je u Seriji A sakupio nešto manje od 800 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi