Simeone prokomentarisao Griezmannov transfer

Nije mu zamjerio

Simeone prokomentarisao Griezmannov transfer

Povodom odlaska Antoinea Griezmanna napokon se oglasio i Atleticov trener Diego Simeone.

Prije nekoliko dana francuski napadač je, podsjetimo, odlučio napustiti Atletico i karijeru nastaviti u Barceloni s kojom je potpisao petogodišnji ugovor, a za ovaj transfer Jorgandžije su dobile 120 miliona eura.

Mnogi smatraju kako je Griezmann odlaskom na Camp Nou ispao nekorektan prema klubu 'koji mu je dao sve', a sada je transfer prokomentarisao i Atleticov trener Diego Simeone.

On, s druge strane, tvrdi kako nije razočaran.

"Razgovarali smo... Mnogo... Poštujem njegovu odluku i nisam uopšte uvrijeđen. Za pet godina koliko je proveo u našem klubu bio je sjajan, radio je na nivou najboljih i odrastao je kao igrač", rekao je.

Odigrao je Simeone veliku ulogu u napretku Griezmanna.

"Kada je tek došao, igrao je na krilnoj poziciji. Rekao sam mu da mora biti bliže golu. On me je shvatio i to mu je pomoglo da napreduje. Kao trenera, to me čini sretnim", dodao je sjajni stručnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U novom Griezmannovom ugovoru sada stoji nevjerovatna otkupna klauzula. Klub koji ga bude želio kupiti morat će izdvojiti čak 800 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi