Simeone: Vietto je ljut na mene, ali volim ga kao dijete

Simeone: Vietto je ljut na mene, ali volim ga kao dijete

Napadač Atletico Madrida Luciano Vietto će, kako stvari stoje, promijeniti sredinu.

Vietto je u Atletico došao 2015. godine za 20 miliona eura i predstavljao je zalog za budućnost, međutim u redovima madridske momčadi se nije uklopio onako kako se očekivalo.

Poslije dolaska Diega Coste rastanak između Vietta i Atletica je neminovan, što je potvrdio i trener Diego Simeone.

"Pričao sam sa Viettom, ima opciju da ode i želim mu sve najbolje. Nadam se da će naći tim koji će se takmičiti na najvišem nivou. On je ljut na mene jer mu nisam dao prostor za igru, što nije ispunio cilj koji je zacrtao", kazao je Simeone, dodavši:

"Vietta mnogo volim, kao dijete svoje, šteta je što nije uspio da se adaptira."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problema sa traženjem nove sredine Vietto neće imati. Karijeru bi trebao nastaviti u lisabonskom Sportingu, s čijim čelnicima je već postigao dogovor, međutim mediji špekulišu da se u borbu za njegov potpis sada uključila i Valencija.

Nije poznato za koji će iznos Atletico pustiti 24-godišnjeg Vietta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi