Simeoneov Atletico pao u Eibaru bez ispaljenog metka

Madriđani poraženi

Simeoneov Atletico pao u Eibaru bez ispaljenog metka

E. Škorić

Pomalo i neočekivano je Atletico u Eibaru poražen s 2:0 od istoimenog domaćina.

Bilo je jasno da će Atletico imati dosta problema u Eibaru, no niko u redovima gostiju nije očekivao poraz i to bez datog gola.

Burgos je u 10. minuti pogodio za 1:0, a Eibar je znao da očuva svoju prednost, a potom i da nokautira rivala golom Exposita u posljednjoj minuti.

Atletico će ostati na minus osam u odnosu na gradskog rivala Reala, koji je trenutno vodeći na tabeli, pa se čini kako Cholov tim gubi dah u borbi za titulu.

S druge strane, Eibara je ova pobjeda učvrstila na 16. poziciji s 22 boda i ovaj tim sve je bliže svom primarnom cilju, a to je ostanak u La Ligi.

La Liga, 20. kolo:
Eibar - Atletico 2:0 (Burgos 10, Exposito 90)

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raniji mečevi:
Levante - Alaves 0:1
Real M. - Sevilla 2:1
Osasuna - Valladolid 0:0
Leganes - Getafe 0:3

Sutra:
Mallorca - Valencia
Betis - Sociedad
Villarreal - Espanyol
Ath. Bilbao - Celta
Barcelona - Granada

Top Komentari

Edin Merlin
Bitno je da mamlaz proziva Juve !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti