Šimić pratio duel Željezničara i Borca: Nisam oduševljen, nema rizika u igri, sve je u nekakvom grču

Bojo osvojio simpatije nekadašnjeg prvotimca Plavih

Šimić pratio duel Željezničara i Borca: Nisam oduševljen, nema rizika u igri, sve je u nekakvom grču

S. Mlaćo

Željezničar je u subotu pred svojim navijačima na otvaranju sezone remizirao protiv Borca (0:0).

Plavi su imali više od igre, no nisu mogli do pogotka koji bi im donio tri boda. Na tribinama Grbavice između ostalog zapazili smo i Predraga Šimića, nekadašnjeg člana šampionske generacije Plavih.

Trenutno vrijeme provodi na Jahorini, pa je odlučio da 'skokne' do Doline ćupova i isprati derbi na otvaranju sezone. Priznaje da je očekivao više.

"Ambijent je bio super, lijepo je vidjeti navijače u velikom broju. Borac se pojačao, ima finu ekipu, pa je bod i dobar za Želju. Iako navijačima se sigurno to nije dopalo", priča Šimić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ne poznaje mnogo Željinu ekipu, osim nekoliko starijih igrača.

"Poznajem naravno Bogičevića, ne može to bez njega (osmijeh), Alispahića, Zeca...".

Simpatije su mu osvojila dvojica Željinih prvotimaca.

"Vezni broj 22 (Bojo) je bio zaista dobar i najviše mi se svidio. A i broj 2 (Stevanović) je bio dobar".

Očekivao je mnogo više od samog meča.

"Borac je bio veoma defanzivan i onda se i Željo utopio u to. Kao da je i jednim i drugima odgovarao bod. Željo jeste pred sami kraj imao više i bio opasniji, no nedostaje tu agresivnosti, a toga mora biti pogotovo pred svojim navijačima. Nema tu rizika u igri, sve je u nekakvom grču, ali valjda što je prvo kolo. Kako god, nisam oduševljen".

Pratio je bh. timove u Evropi. Žali zbog ispadanja Radnika.

"Žao mi je Radnika, ipak su imali 2:0, ali šta je tu je. Sarajevo se dobro prezentovalo s obzirom na kvalitet protivnika, Široki Brijeg je podbacio, a Zrinjskom svaka čast".

Vjeruje da će se za titulu boriti timovi iz vodeće četvorke, a o Premijer ligi ima poprilično visoko mišljenje.

"Isti naravno. Sarajeva je zaista dobra ekipa, ali neće im biti lako. Valja pobijediti Želju, Borca, Zrinjski, Široki Brijeg...Liga je dobra, imamo i lijepe stadione, tu su sada i Velež, te Borac. Imamo bolje stadione nego Hrvatska i veću gledanost. Al et, mi uvijek pričamo da ništa ne valja. Trebamo biti ipak realni, koliko para, toliko muzike".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno uživa na Jahorini, a često je i u Hrvatskoj.

"Imamo tu udrugu Jahorinko. U osmom mjesecu ćemo dovesti djecu da uživaju u Sarajevu i obiđu sve zanimljivosti. U Hrvatskoj, tačnije Primorcu vodim djecu, imamo oko 400 djece. Naravno, tu je i Dalmatinko kup za mlade nogometaše. Pripremamo se za peto izdanje i sretan sam što stalno napredujemo. Okrenut sam sportu, druženju, zabavi.. Ugodno sa korisnim, što bismo rekli", dodao je Šimić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti