Simin Han slavi Husića: Sloga u Premijer ligi!

Historijski dan za Simin Han

Simin Han slavi Husića: Sloga u Premijer ligi!

E. Škorić

Nogometaši Sloge iz Simin Hana danas su, u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH, izborili plasman u Premijer ligu.

Sloga je osnovana 1955. godine u mjestu Simin Han u Tuzli, a ovo je definitivno najveći uspjeh za ovaj klub. Sve je počelo dolaskom Azmira Husića prije dvije godine, kada je ovaj ambiciozni čovjek krenuo u formiranje jednog ozbiljnog sportskog kolektiva, koji će krenuti u borbu za Premijer ligu.

Žestoku bitku vodila je Sloga ispočetka sa Olimpikom i Zvijezdom, ali je na kraju prva prošla kroz cilj. Ovaj tim je uspio u završnici prvenstva da ostvari pobjede u nekim jako teškim mečevima, a u odlučujućem je danas trijumfovala u Živinicama protiv Slavena (3:1).

Od početka je Sloga napadala, pa je odmah Poturalić zaprijetio, potom i Omerović, no bio je raspoložen Brezičanin na golu domaćina. Stezao se obruč pred golom Slavena, redale su se šanse, Poturalić i Stokić su potom prijetili, zatim i Efendić, ali je Brezičanin bio sjajan.

Slaven je uzvratio preko Kukića, ali je njegov pokušaj zaustavljen. Sloga je do vodstva došla u 35. minuti, kada je Ivan Kostić nakon gužve loptu poslao u mrežu Živiničana. Do kraja prvog dijela Stokić ne koristi penal, ali ubrzo Stjepanović postiže eurogol za 2:0.

Na početku drugog dijela opasni napadi Slavena, ali udarce Nukića i Salihovića sprječavaju golman Lalić i stativa gostujućeg gola.

Kukić je u 55. minuti vratio nadu Olimpiku, koji se nadao kiksu Sloge, ali ubrzo, u 58. minuti, Jazvin postiže pogodak za 3:1 i ovjerava slavlje gostiju iz Simin Hana.

Sloga će naredne sezone po prvi put igrati u Premijer ligi, a svoje mečeve će vjerovatno igrati na stadionu Tušanj i pod imenom Tuzla City.

Slaven - Sloga 1:3

NK Slaven: Brezičanin, Majdančić, Berbić, Omerkić, Kukić, Salihović, Mujkić, Salihović, Mujagić, Mašić, Nukić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga: Lalić, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Bošnjak, Poturalić, Stjepanović, Kojić, Omerović, Stokić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi