N/FSBiH puni kasu: Najgore prošao FK Sarajevo, kažnjena još pet klubova, među njima i Borac

Kazne i za Zrinjski, Željezničar, Velež...

N/FSBiH puni kasu: Najgore prošao FK Sarajevo, kažnjena još pet klubova, među njima i Borac

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je nekolicinu klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Najgore je prošao FK Sarajevo.

Na adresu krovne kuće bh. fudbala FK Sarajevo morat će uplatiti iznos od 15.000 KM zbog toga što su navijači tog kluba u derbiju protiv Željezničara koristili pirotehniku i ubacivali određene predmete na teren.

Zbog iste utakmice je kaznu od 5.500 KM dobio i FK Željezničar. Navijači tima s Grbavice su koristili pirotehniku i na to ime je određena kazna u prethodno pomenutom iznosu.

Budući da su oštećene 73 stolice na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje u maju ove godine u finalu Kupa BiH od strane njihovih navijača, HŠK Zrinjski će u kasu Saveza morati uplatiti 6.687 KM.

S po 2.000 KM zbog pirotehnike kažnjena su još dva hercegovačka kluba. U pitanju su FK Velež i NK Široki Brijeg. Istim iznosom zbog dešavanja na meču protiv Veleža kažnjen je Borac. 

Podsjetimo, od strane UEFA-e je kažnjen i N/FSBiH. Razlozi su incidenti na utakmicama Lihtenštajn - BiH i BiH - Portugal ranije ovog mjeseca u kvalifikacijama za EURO, a kazne su rigorozne.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skupo će se platiti sve. Od ubačenih baklji u teren, do stojanja na stepenicama i pokušaja selfieja s Cristianom Ronaldom. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Za lijekove ih koristili i ne moglo vam biti ljigavci!!!! Hebo vam Bojac žensku familiju zašto njih ne kaznite nekad!!! Volio bih da vas UEFA oguli jer će vam na svim utakmicama u buduće biti haos!!!
1 0
enko
Kada cete poceti novcano kaznjavati sluzbene osobe,sudije ,kontrolore,delegate.ovako kaze im se zavrsi posao pa ko fol kazne ga dvije,tri utakmice i opet jovo nanovo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi