Rožman: "Razlika je možda i prevelika" - Adžem: "Ko nije gledao..."

Treneri nakon utakmice

Rožman: "Razlika je možda i prevelika" - Adžem: "Ko nije gledao..."

M. Šljivak

Sarajevo je večeras na Koševu razbilo GOŠK s 4:0. Prekinuta je tako crna serija Bordo tima od pet utakmica bez pobjede u prvenstvu, a trener Simon Rožman je zadovoljan što postu konačno došao kraj.

Bordo tim je konačno proradio i razbio je GOŠK na Koševu. Trijumf je donio radost na lice navijača, ali i trenera Rožmana.

"Apsolutno sam zadovoljan. Bili smo u teškoj poziciji. Hvala ljudima koji su došli po ovom vremenu. Razlika je možda prevelika, ali što nam ranije nije išlo, večeras je ušlo", rekao je Rožman koji je u ovom meču napravio određene rokade u formaciji.

"U zadnji tren nam je otpalo nekoliko igrača i prilagodili smo se. Dobro će nam doći pauza, nadam se da ćemo napuniti baterije. Težak period je iza nas", rekao je Rožman

S druge strane GOŠK čeka velika borba za opstanak. Admir Adžem ne može biti zadovoljan izdanjem svog tima u Sarajevu iako ističe da je GOŠK bio više nego dobar u određenim trenucima.

Oglasi

"Nakon 4:0 nemam šta drugo reći nego čestitati protivnika. Ko nije gledao rekao bi da se igralo na jedan gol. Međutim, nije bilo tako jer smo bili konkurentni u većem dijelu utakmice. Koštala nas je loša završnica i ispalo je tako kako jeste", rekao je Adžem.

FK Sarajevo u narednom kolu gostuje na Tušnju kod FK Tuzla City, a GOŠK u hercegovačkom duelu čeka Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je trenutno na četvrtoj poziciji s 37 bodova. Ispod je Velež s bodom manje i utakmicom manje, te ih Rođeni imaju priliku prestići.

GOŠK je ostao na osmom mjestu s 24 osvojena boda i samo su bod iznad klubova koji se žestoko bore za opstanak i Gabeljanima predstoji velika bitka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Adzem hladno izjavi da su u prvom poluvremenu bili ravnopravni???? Covjek je lud!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi