Sarajevo kreće po trofej Kupa BiH i niko neće biti olako shvaćen: "Svi žele pokazati zašto su ovdje"

Rožman pred Slogu

Sarajevo kreće po trofej Kupa BiH i niko neće biti olako shvaćen: "Svi žele pokazati zašto su ovdje"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo će u prvom kolu Kupa Bosne i Hercegovine gostovati kod ekipe Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje, a za trenera Simona Rožmana ovo neće biti lagano shvaćen meč i najavljuje maksimalnu ozbiljnost.

Simon Rožman neće dopustiti opuštanje igrača FK Sarajevo u Kup utakmici protiv Sloge u Gornjem Vakufu / Uskoplju.

Trener Bordo tima je pred ovaj meč najavio maksimalnu ozbiljnost. Tim će biti izmijenjen u odnosu na prvenstvene duele, ali roster je dovoljno širok da je Sarajevo apsolutni favorit.

Cilj Sarajeva je naravno osvajanje trofeja.

"U Kupu vrijedi samo prvo mjesto i jasan je naš cilj. Vidjet ćemo ko će dobiti šansu, imamo malih poteškoća s povredama, ali sigurno ćemo malo rotirati ekipu. Svi žele pokazati kvalitet i zašto su u našem klubu. Igramo ozbiljno", rekao je Rožman.

Protivnik će sasvim sigurno biti motivisan da iznenadi Sarajevo. To Rožman ne želi dopustiti.

"Očekujem težak teren i motiviranog protivnika. Ako želimo ići do kraja negdje moramo da počnemo. Želim maksimalnu ozbiljnost i motivaciju. Igrači se žele dokazati, ne samo meni, već i navijačima", rekao je Rožman.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Susret Sloge i Sarajeva igra se sutra od 15:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Samo izbaci vise onoga levata s gola. On bas pojma nejma. Daj sansu Rogicu ili nekom junioru. Ovaj je imao sansi pune dvije godine, ali sve gore i gore.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi