Odavno se ne pamti ovakva scena na Koševu - Za sve je 'kriv' Simon Rožman

Velike ovacije za trenera

Odavno se ne pamti ovakva scena na Koševu - Za sve je 'kriv' Simon Rožman

Midhat Šljivak

Slovenački stručnjak Simon Rožman polako postaje junak navijača FK Sarajevo. Odavno se ne pamti kada je jedan trener ovacijama ispraćen s terena Koševa.

Slovenac Simon Rožman preporodio je FK Sarajevo. Bordo tim pod njegovim vodstvom igra jako dobro i trenutno drži vrh tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na Koševu je večeras gostovao aktuelni prvak Zrinjski. U veoma tvrdoj utakmici Bordo tim je slavio s 1:0 i to pogotkom Renana Oliveire s bijele tačke u 90. minuti.

Očekivano, nakon utakmice je nastalo veliko slavlje među navijačima i igračima FK Sarajevo, kojima su apetiti ogromni ove sezone.

Čini se i da trener Rožman polako, ali sigurno, postaje ljubimac navijača tima s Koševa. Dokaz tome su scene s terena.

Oglasi

Sjajni stručnjak je od publike ispraćen ovacijama. Ne pamti se kada je neki trener osim Husrefa Musemića dobio ovakve ovacije publike na Koševu i to je dokaz da publika i navijači Sarajeva imaju izuzetno povjerenje u Rožmana.

Rožmanu je ovo peta utakmica na klupi Bordo tima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i ima učinak od četiri pobjede i jednog neriješenog rezultata.

"Odigrali smo najbolju utakmicu do sada. Diktirali smo ritam protiv ekipe koju respektujemo. Sutra ću reći igračima neke stvari koje mi se ne sviđaju", rekao je Rožman nakon utakmice i dodao je:

"Momci su prihvatili rad. Oni razumiju na koji način želimo da igramo. Smjer je dobar, neke stvari se vidi. Želimo taj neki tempo. Današnja utakmica je dobra reklama za naš fudbal, ali i za sve nas", poruka je trenera FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Rožmana navijači su gromoglasnim aplauzima nagradili i igrače svog tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676290415
Svi mi znamo kakav je sjever i istok dobar si dok ne izgubis 2 tekme i onda si najgori i traze uprava napolje
0 3
Drakula
Julardzija top igrac,bravo Ibricicu bravo Rozman. Ima taj potec da izvuce loptu prema naprijed
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi