Simon Rožman novi trener Rijeke

Naslijedio Igora Bišćana

Simon Rožman novi trener Rijeke

Hrvatski nogometni viceprvak Rijeka objavila je kako je za novog trenera imenovala Simona Rožmana 36-godišnjeg stručnjaka iz Slovenije. 

Rožman će na klupi Rijeke naslijediti Igora Bišćana koji je podnio ostavku u nedjelju nakon 3-0 pobjede protiv Istre 1961, a prvu utakmicu vodit će već u srijedu na gostovanju kod Buja u16-ini finala Hrvatskog kupa. Uz Rožmana nova imena u stručnom stožeru su prvi pomoćni trener Aleš Kačičnik, drugi pomoćni trener Danko Matrljan, kondicijski trener Aris Naglić, trener vratara Gojko Mrčela i analitičar Alen Obrez.

"Imamo odličnu ekipu, ali moramo napraviti sve da to pokažemo na terenu i ostvarimo ciljeve koje klub ima" - rekao je Rožman po dolasku na Rujevicu. Mladi slovenski stručnjak svoju je trenersku karijeru počeo u Celju 2013. godine gdje je radio u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a 2014. godine u travnju postao je trener prve ekipe, te je tako postao najmlađi trener debitant u slovenskoj Prvoj ligi.

Rožman je Celje odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa. Nakon Celja, Rožman je karijeru nastavio u Domžalama gdje isprva imao ulogu sportskog koorodinatora, ali uskoro je preuzeo prvu momčad i 2017. godine je osvojio Kup uz četvrto mjesto u prvenstvu. U sezoni 2017/18. s Domžalama je stigao do play-offa Europske lige eliminiravši na putu i njemački Freiburg. Prošle je sezone Rožman s Domžalama zauzeo treće mjesto ujedno postavivši rekord po broj postignutih pogodaka. 

Top Komentari

afica2007
Pa odlučite jel Simon ili Sandi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi