Rožman pred Borac: Najveći smo klub u državi, nadam se da će sudija opravdati svoj renome

Sarajevo dočekuje lidera prvenstva

Rožman pred Borac: Najveći smo klub u državi, nadam se da će sudija opravdati svoj renome

Admin Čaušević

Derbi 13. kola Premijer lige igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase. Sarajevo će u nedjelju od 19:45 dočekati Borac. Trener Bordo klub Simon Rožman je na pressici pred meč kazao da se jako veseli utakmicu.

"Iza nas je jedna dobra sedmica, imali smo vremena da ponovimo bitne stvari za utakmicu sa Borcem. Bili smo dosta mirni i fokusirani, odradili smo sve što smo isplanirali", kazao je Rožman na press konferenciji.

Slovenac tvrdi da se veseli meču na Koševu pred navijačima FK Sarajevo te da će duel sa Banjalučanima biti veliki izazov za njegov tim.

"Igramo protiv lidera prvenstva, oni su šest bodova ispred nas. Sigurno je to dobar i velik izazov za nas da vidimo gdje smo i šta nam još fali da bismo bili još konkurentniji. Veselim se utakmici na našem stadionu i pred našim navijačima i da licem u licem vidimo gdje smo i šta smo."

Neizbježna tema je bio igrački kadar kao i povrede koje su učestale u posljednje vrijeme.

Oglasi

"Zeljković i Duraković su povrijeđeni, svi ostali su na raspolaganju, polako se vraćaju Renan i Anđušić i samo oni koji su 100 % spremni imaju šansu da igraju.

"Šta se desilo desilo se, uvijek igračima govorim da kad dobiješ batine moraš se odmah sabrati, jer ako dobiješ samo batine, odmah ćeš pasti. Ne možemo promijeniti ono što bilo. Igrači su spremni i svjesni gdje igramo i kako želimo igrati."

"Najveći smo klub u državi, moramo živjeti sa pritiskom. Ako to igrači ne mogu podnijeti neka ne sanjaju o nekom većem transferu. Ako se ljudi brinu o nama, to znači da im je stalo do nas i kad znaš da nas kritikuju to znači da im nije svejedno."

Trener Sarajeva je kazao da očekuje sličnu utakmicu kao u Banjoj Luci kada je nedavno bilo 1:1.

"Utakmica će biti slična, od njih očekujem srednji blok sa tranzicijama, ali ne vjerujem da će igrati previše otvoreno. Sa velikim očekivanjima čekam utakmicu, miran sam i na dobrom smo putu na duže staze."

Oglasi

Za djelitelja pravda je delegiran najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Rožman od njega očekuje da sudi u skladu sa svojom reputacijom.

"Treći smo po posjeti u regiji, navijači žele showu, uvjeti za igru moraju biti dobri kao u Evropi, sudije su bitne, kad su oni na nivou, onda možemo biti ponosni da se to dešava u ovoj zemlji."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vjerujem da će sudija opravdati svoj renome, ali inače ne komentarišem suđenje. Najviše moram obratiti pažnju na nas", poručio je Rožman.

Sarajevo za Borcem kasni šest bodova te će se eventualnom pobjedom ponovo vratiti u ozbiljnu borbu za titulu prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Normalno da je najveci ... jedini klub u drzavi koji moze okupiti preko 20 000 gledalaca na stadionu ... ostali sline kad ih je 7 hiljada, prepricavaju unucima
7 2
Culer
Sve na mjestu. Zna gdje je došao i šta se od njega očekuje.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi