Borac na Koševo bez jako važnog igrača? Marinović: Pritisak je na Sarajevu

Derbi kola

Borac na Koševo bez jako važnog igrača? Marinović: Pritisak je na Sarajevu

Edmir Škorić

U nedjelju se igra veliki derbi na stadionu Koševo, gdje će snage odmjeriti FK Sarajevo i FK Borac.

Timovi su se nedavno sastali na Gradskom stadionu u Banjaluci, kada je Borac golom iz ofsajda u nadoknadi došao do boda (1:1), a bit će dosta uzbudljivo bez ikakve sumnje i na Koševu.

Duel 13. kola Premijer lige privlači veliku pozornost, naročito zbog svih dešavanja u posljednje vrijeme, a mogao bi biti jako važan za nastavak borbe za titulu.

„Nije prošlo dugo vremena od ove posljednje utakmice koju smo igrali sa Sarajevom, tako da sigurno nema tu nekih posebnih nepoznanica što se tiče nas i njih. Ekipa Sarajeva je kvalitetna sa dosta individualnih kvaliteta koje posjeduje. Sigurno da nas čeka još teža utakmica nego što je bila ovdje u Banjaluci. Mislim da smo mi odigrali dosta dobre dvije utakmice, dva derbija protiv Zrinjskog i Širokog. Ako ponovimo igru iz tih utakmica, odnosno ako budemo mirniji u završnici nego u te dvije utakmice, sigurno da rezultat neće izostati“, rekao je Marinović.

Marinović, koji je svojevremeno trenirao i Sarajevo, vjeruje da je pritisak na bordo momcima.

Oglasi

"Pozicija na tabeli govori da je Sarajevo pod tim nekim psihološkim pritiskom i na nama je da to pokušamo iskorisiti, ali sigurno da u ovakvim utakmicama morate imati maksimalnu koncentraciju. Svaka graška može odvesti utakmicu u drugom smjeru. Moramo iskorisiti sve prilike u napadu, a njih neće biti puno", dodao je on.

Marinović je otkrio kako postoji mogućnost da neće moči računati na Zorana Kvržića u ovom meču, ali to neće donijeti značajnije promjene u formaciji.

„Neće biti taktičkih pomijeranja, ništa specijalno. Vidjećemo ko će ga zamijeniti. Ekipa je spremna, naravno nikad ne znate šta će se desiti na terenu, ali ako budemo skoncentrisani tokom cijele utakmice sigurno da se možemo nadati dobrom rezultatu“, zaključio je Vinko Marinović.

Na press konferenciji se pojavio i golman Borca Milan Mijatović.

„Sigurno da će to biti teška i tvrda utakmica. Očekujem da bude meč kao i ovdje, na jednu grešku i jednu loptu. Sarajevo je pokazalo da je kvalitetna ekipa, ali mislim da se mi nalazimo u dosta boljoj poziciji i da je pritisak veći njima. Mi treba da odemo i damo sve od sebe pa ćemo vidjeti na kraju šta će da bude“, rekao je Mijatović, osvrnuvši se na taj meč koji je završen podjelom bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Mislim da smo dobro izgledali tokom cijele utakmice. Nismo imali nekih izuzetnih prilika, ali mislim da smo bili konkretniji tokom cijelog meča. Desio se taj kiks, nakon kojeg smo pokazali karakter i uspjeli postići taj pogodak u posljednjoj sekundi. Sigurno da ćemo tako izaći i u Sarajevu. Svaki derbi nosi posebne emocije. Svi živimo za to da igramo pred punim tribinama“, zaključio je Mijatović.

Okršaj na Koševu počinje u nedjelju u 19:45 sati. Glavni sudija će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, dok će njegovi pomoćnici biti Damir Lazić (Brčko) i Davor Beljo (Mostar). Četvrti sudija na mešu Sarajeva i Borca će biti Sabrija Topalović iz Zenice.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Kakav Kvrzić. Vico, Gigović i kompanija uz njih su vazni igrači Borca.
2 0
visokohz
Šta je Kvrzicu p i č k o ne smijes na Koševo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi