Rožman nije mogao da ne primijeti dešavanje na tribinama: "Ne znam šta se desilo, ali mi je žao..."

Trener Sarajeva nakon meča

Rožman nije mogao da ne primijeti dešavanje na tribinama: "Ne znam šta se desilo, ali mi je žao..."

Edmir Škorić

Derbi 29. kola Wwin lige odigran je večeras na Koševu gdje je Sarajevo nadigralo Velež i slavilo sa visokih 3:0.

Već u 42. sekundi je Renan Oliveira načeo Mostarce, da bi u nastavku Čataković povisio na 2:0, a na samom kraju Hasić postavio konačnih 3:0.

Važna pobjeda Sarajeva koje ima četiri boda više od Posušja četiri kola prije kraja, pa je na dobrom putu da se pridruži Zrinjskom, Borcu i Veležu i da izbori nastup u Evropi.

Treneri su nakon meča dali izjave za Arenu Sport, a prvi je govorio trener gostiju Dean Klafurić.

"Rano vodstvo Sarajeva je utjecalo na nastavak utakmice, usmjerilo je na njihov mlin, ali nakon toga smo se vratili u našu igru. Pokazali smo naš stil igre, dolazili smo do zadnje trećine, ali nismo stvorili puno šansi i ne toliko koliko inače stvaramo. Ipak igrali smo i protiv kvalitetne ekipe. Imali smo kod 2:0 tri stopostotne šanse da se vratimo u utakmicu, ali nismo ih realizovali. Čestitam Sarajevu na pobjedi, ali mislim da je pobjeda previsoka", rekao je Klafurić nakon meča, doadvši:

Oglasi

"imali smo taj jedanaesterac, ali i prije i nakon toga veliku šansu. Nadali smo se boljem rezultatu, ali on je previsok s obzirom na dešavanja na terenu".

Velež je skoro pa osigurao plasman u Evropu.

"Zadovoljni smo kako igramo, pa i djelimično kako smo danas igrali. Naša igra je konstantna i prepoznatljiva. Idemo trening po trening, dan po dan, utakmicu po utakmicu... Veseli nas da smo tu gdje jesmo, ali želimo u stilu završiti sezonu", istakao je Klafurić na kraju.

Simon Rožman je rekao:

"Čestitke igračima. Napravili smo sami sebi neki pritisak i sigurno je bilo lakše da smo dali taj rani gol. Nije bila neka vrhunska predstava, ali je bila kontrolirana. Uz sreću i kvalitetu i sve, danas nam se puno toga vratilo", rekao je trener Sarajeva, koji je bio zbunjen što su navijači bordo tima u prvom dijelu napustili sjevernu tribinu stadiona Koševo.

Ne znam šta se tačno desilo, žao mi je što nismo proslavili s navijačima ovu pobjedu. Imamo četiri utakmice do kraja, želimo se pokazati u najboljem svjetlu", dodao je Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Diše li se sada lakše?

"Možda malo, ali kako god, mi ćemo zbog sebe, kluba i navijača do kraja odigrati maksimalno korektno. Pokazali smo kvalitet protiv prve tri ekipe na tabeli. Moramo držati maksimalan fokus do samog kraja. Želim u preostale četiri utakmice biti na najvišoj razini", zaključio je Rožman.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1714332979
Kme kme kme...policija nas pregleda ..meoww meoow...e sad necemo nikako navijati...ahahhaha...baš ono dječije. Pravi debilizam. C c c
0 3
user1676717906
Rozmaneeeeee jedi ****a
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi