Barcelona se u potrazi Xavijeve zamjene okrenula ka Italiji, ali velika konkurencija im je Liverpool
Hoće li Simone Inzaghi na klupu Barcelone?

Inzaghi na meti Katalonaca

Barcelona se u potrazi Xavijeve zamjene okrenula ka Italiji, ali velika konkurencija im je Liverpool

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez je najavio kako će otići s klupe Barcelone na kraju sezone. Sada se sa španskim velikanom povezuje još jedno ime i to viceprvak Evrope.

Za Barcelonu bi ova sezona mogla biti jako bolna. Izgleda da će se završiti bez ijednog osvojenog trofeja.

Španski Superkup je pripao Real Madridu, u Copa del Reyju su braća Williams izbacila Barcelonu i poslali dalje Bilbao.

Što se tiče lige prvi je Real Madrid, a druga Girona i realnije je da manji katalonski tim osvoji Primeru, nego Barcelona.

Liga prvaka ide dobro. Izborena je osmina finala poslije tri godine, u prvoj utakmici je uknjižen remi protiv Napolija (1:1), no teško je očekivati da Barcelona može do trofeja.

Nakon svih pritisaka Xavi Hernandez odlučio je da popusti. Dići će sidro na kraju sezone i napustiti kormilo Barcelone, koja već traži zamjenu.

Oglasi

Simone Inzaghi u Barceloni, u igri i Liverpool?

Nakon mnogih imena koja su se u proteklom periodu povezivala s klupom Barcelone poput Kloppa, Alonsa ili Tuchela, danas dolazi još jedno - Simone Inzaghi.

Trenutno ovaj čovjek trenira Inter i na putu je da osvoji titulu prvaka u Italiji. Osim toga, viceprvak je Evrope s obzirom na to da je prošle sezone s bivšim klubom Edina Džeke poražen u finalu Lige prvaka od Manchester Cityja (1:0).

Ove sezone je Inter pod vodstvom Inzaghija pobijedio na 21 od 25 utakmica. Odbranjen je i trofej italijanskog Superkupa, te je tako Inzahi na sebe skrenuo veliku pažnju. 

Za njegove usluge interesuje se i Liverpool koji će ostati bez Kloppa i ova dva kluba navodno su spremna da mu ponude platu od osam do devet miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poređenja radi, u Interu Simone Inzaghi zarađuje pet i po miliona eura uz bonuse po sezoni (informacije Tuttosporta), pa bi tako ostvario i finansijski napredak. Problem može predstavljati i to što ugovor s Interom ima do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2025. godine. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi