Inzaghi: Trebat će nam noge, glava i srce u finalu

Trener Intera

Inzaghi: Trebat će nam noge, glava i srce u finalu

E. Ganibegović

Održana je press konferencija uoči finala Lige prvaka, a medijima se obratio trener Intera, Simone Inzaghi.

Svjestan je Inzaghi da je pred njim i njegovom ekipom vrlo zahtjevna utakmica i da nisu favoriti, no predaje, naravno, nema.

"Znamo kakvu utakmicu moramo da igramo. Znamo da je City trenutno najbolji tim na svijetu. Mi smo ponosni što smo u finalu i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti fokusirani i svesti greške na minimum", kazao je Inzaghi, pa nastavio:

"Nismo opušteni, već smo u potpunosti skoncentrisani. Borit ćemo se protiv veoma jakog tima. Vezni red će biti veoma važan, ali trebat će nam noge, glava i srce u finalu. Ovo će nam biti 57. utakmica u sezoni. Neke utakmice smo zasluženo izgubili, a neke zasluženo pobijedili. Zasluženo smo stigli do finala."

"Imamo priliku da se upišemo u historiju kluba. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe. Znamo šta ova utakmica znači za sve u Interu. Navijači su uvijek bili uz nas i imamo veliku odgovornost", dodao je.

Oglasi

Novinare je zanimalo i ko će igrati u finalu, da li su se vježbali penali, kako zuustaviti Haalanda...

"Znamo koliko je opasan Haaland. Pripremili smo nešto da ga zaustavimo, ali cijela ekipa morati obratiti pažnju i na ostale igrače. Oni se brane dobro i napadaju dobro. Mi ćemo pokušati da igramo našu igru."

"Nedavno sam morao birati između nekih igrača i bio sam u dilemi. Sjajno je kada imate veliku konkurenciju. Imam sreću da treniram igrače koji su spremni da igraju ovakve utakmice. Imamo miks mladih i iskusnih igrača koji su igrali nekoliko finala. Ti detalji čine razliku", rekao je Inzaghi te dodao da se penali vježbaju tokom cijele godine, ali i da će na to posebno obratiti pažnju na posljednjem treningu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Manchester City - Inter igra se sutra u Istabulu s početkom od 21 sat. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi