Simone Inzaghi ne da da se priča o Real Madridu

Misli isključivo na Sampdoriju

Simone Inzaghi ne da da se priča o Real Madridu

E. Škorić

Trener Intera Simone Inzaghi je na današnjoj press konferenciji pred meč sa Sampdorijom odbio da govori o meču Lige prvaka protiv Real Madrida.

Inter sutra igra protiv Sampdorije u 12:30, a samo nekoliko dana nakon toga slijedi velika utakmica protiv Real Madrida u Ligi prvaka.

"Suprostavit ćemo se jednoj kvalitetnoj ekipi koja ima kvalitetnog trenera D'Aversu, kojeg dobro poznajem i znam da će uraditi sve da nas zaustavi", rekao je Inzaghi.

"Pojačali su se i na transfer tržištu s Caputom, pa ćemo morati igrati kao pravi Inter", dodao je trener Nerazzuurra.

Alessandro Bastoni je povrijeđen, dok Lautaro Martinez, Joaquin Correa i ostali Južnoamerikanci ostaju u nedoumici nakon međunarodne dužnosti. Mogao bi tako Edin Džeko sutra biti starter, ali onda nije isključeno da protiv Reala ostane na klupi.

Što se te utakmice tiče, Inzaghi sada ne želi pričati o tome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Bit će to fascinantan susret s Real Madridom i cilj nam je uživati, ali misli su nam trenutno na Sampu. Znamo da će popis utakmica biti natrpan sljedećih nekoliko mjeseci i uvijek ću za tu igru koristiti najbolji mogući tim. Moramo ići jednu po jednu utakmicu", dodaje Inzaghi.

“Motivacija vam uistinu pomaže da se riješite umora, ali mnogi su klubovi u istoj situaciji. Sampdoria će učiniti sve da nam izazove probleme pa se moramo usredotočiti samo na njih", istakao je trener aktuelnog prvaka Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi