Šta je Simone Inzaghi rekao igračima Intera nakon poraza od Reala?

Nije nezadovoljan

Šta je Simone Inzaghi rekao igračima Intera nakon poraza od Reala?

E. Škorić

Inter je dobro otvorio sezonu, ali u posljednje dvije utakmice nije ispunio očekivanja.

Aktuelni prvaci Italije startali su s dva trijumfa u prvenstvo, a onda su odigrali samo 2:2 sa Sampdorijom u gostima, da bi u srijedu navečer doživjeli prvi poraz i to od Real Madrida na svojoj Meazzi u okviru 1. kola Lige prvaka.

Inter se u posljednje dvije sezone nije uspio plasirati u osminu finala Lige prvaka, a posljednjih deset godina nije odigrao nijednu nokaut utakmicu.

Il Corriere dello Sport prenosi ono što je Inzaghi rekao svojim igračima. On im je, navodno, u četvrtak na treningu poručio da budu ponosni zbog svojih nastupa protiv Reala i da je to pravi pristup kojim mogu da osiguraju nokaut fazu, bez obzira što su izgubili.

Statistika koju je analizirao Inzaghijev stožer dokazuje da je tim u formi, pa trener ne želi da njegovim igračima nedostaje odlučnosti ili samopoštovanja.

Inter će sutra ugostiti Bolognu na Meazzi prije nego što će otputovati u Firencu na meč koji se igra u utorak navečer.

Oglasi

Bivši napadač Intera kritikuje Džeku, bh. reprezentativac seli na klupu?

Bivši talijanski napadač Ciccio Graziani izjavio je da Edin Džeko više nije tako ubojit napadač kakav je nekad bio i da bi to moglo izazvati probleme Interu u Ligi prvaka.

Džeko je ovog ljeta prešao u Inter i igra sve utakmice jer ima potpuno povjerenje Simonea Inzaghija. Iako je u debiju postigao gol i upisao asistenciju, u preostalim utakmicama se nije pretjerano proslavio, a bez pogotka je ostao u mečevima protiv Verone, Sampdorije i Real Madrida u Ligi prvaka.

35-godišnji napadač radi veliki posao za svoj tim, ali kao i svaki napadač, naravno živi isključivo od statistike, ponajviše golova, a oni za sada nedostaju.

“Više nema instinkt ubojice i nema nos za gol. Inter je izgubio Lukakua i Bosanac ga ne može zamijeniti na najbolji način. U Seriji A manje osjetite odsustvo Lukakua i plaćate ceh, ali u Evropi shvatate koliko je važan odlazak Belgijanca i koliko ga je nemoguće nadomjestiti", rekao je Graziani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upravo je Džeko, uz Hakana Calhanoglua, najviše kritikovan nakon poraza od Reala u srijedu navečer. Njih dvojica dobili su najniže ocjene od strane italijanskih novinara, a najviše Marcelo Brozović i Milan Škrinjar.

Inter se okreće Seriji A i nastavku borbe za odbranu Scudetta, a novi meč čeka ga u subotu. Nerazzurri će od 18 sati ugostiti Bolognu i traže treću pobjedu. Trenutno imaju sedam bodova i nalaze se na četvrtom mjestu, a isti učinak (dvije pobjede i remi) nakon tri kola ima i Bologna Siniše Mihajlovića.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
Dzeko je i dalje ubojt napadac ... Problem je to sto nema pravih igraca skojima moze igrat i da mu dijele lopte.
4 2
Marco_Materazzi
Cuj 10 godina nisu igrali nokaut fazu, a 2013. Ispali u osmini od schalkea
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi