Simović ušao i riješio pitanje pobjednika: Pobjeda u Gradačcu je najdraža

Prva trica za Labudove sa Save

Simović ušao i riješio pitanje pobjednika: Pobjeda u Gradačcu je najdraža

S. Mlaćo

Nogometaši Orašja pobjedom u Gradačcu otvorili su novu sezonu u Prvoj ligi.

Mreže su mirovale do pred sami kraj kada je Marko Simović riješio pitanje pobjednika (0:1).

"Najbolji mogući početak za nas. Ako pitate ljude iz Orašja, najdraža pobjeda je pobjeda u Gradačcu protiv Zvijezde. Od početka smo kvalitetno ušli u utakmicu, htjeli smo da igramo fudbal, što je za pohvalu. Iako smo u prvom poluvremenu i mi i oni imali po jednu ozbiljnu šansu za gol, utakmica se riješila u drugom poluvremenu. Presudio je trenutak, trenutak u kome sam odlučio da šutiram i lopta je bila u mreži. Zahvaljujući mojim saigračima u defanzivi, sačuvali smo prednost do kraja utakmice i odnijeli čitav plijen", kaže Simović za SportSport.ba.

Šansu je dobio sa klupe i iskoristio na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Da, ušao sam sa klupe, ali odmah na poluvremenu. Čovjek se uvijek treba truditi i izvući što više pozitivnih stvari iz bilo koje situacije, pa tako i ove, kada počnete na klupi. Ja sam to uradio, postigao sam gol za pobjedu i zbog toga sam sretan", dodao je junak Labudova sa Save.

U narednom kolu Orašje će nove bodove tražiti na domaćem terenu protiv Bratstva iz Gračanice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi