Šimunović presjedio pobjedu Celtica

Izgubio mjesto u timu

Šimunović presjedio pobjedu Celtica

U subotnjem dijelu programa 20. kola škotskog Premiershipa odigrano je sedam utakmica.

Celtic čije boje brani naš Jozo Šimunović je u derbiju kola protiv Aberdeena slavio rezultatom 3:0, a da će se gosti loše provesti u Glasgowu bilo je jasno već u prvom poluvremenu.

Zeleno-bijeli su dominirali i stvarali šanse pred golom Aberdeena, a to im se isplatilo u 40. minuti, kada je za vodstvo Celtica pogodio Lustig.

Prednost od 1:0 bila je na snazi do 69. minute, kada je aktuelnom škotskom prvaku udvostručenje vodstva donio Haes, da bi šest minuta kasnije na 3:0 povisio Ntcham. To je ujedno bio i konačan rezultat susreta.

Šimunović je i današnji meč odgledao s klupe za rezervne igrače. Otkako se oporavio od povrede nije uspio uhvatiti staru formu, a loše igre koje je pružao u proteklom periodu rezultirale su gubljenjem statusa startnog štopera.

Premiership, 20. kolo:

Celtic - Aberdeen 3:0
Kilmarnock - Rangers 2:1
Hibernian - Ross County 2:1
Motherwell - Dunde FC 1:1
Patrick - Hamilton 1:0
St. Johnstone - Hearts 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Celtic - Aberdeen 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije