Rodgers indirektno pokazao izlazna vrata Šimunoviću
Nezadovoljstvo je iz dana u dan bilo sve veće. Celtic je doveo igrača koji im treba, a žrtveno jagnje je potencijalni reprezentativac BiH.

Bh. štoper napušta Celtic

Rodgers indirektno pokazao izlazna vrata Šimunoviću

Midhat Šljivak

Jozo Šimunović nalazi se na izlaznim vratima škotskog velikana Celtica.

Ovu vijest je indirektno potvrdio menadžer tima iz Glasgowa Brendan Rodgers koji je najavio da će određenim fudbalerima biti smanjena minutaža dolaskom Marvina Comppera u odbranu.

Pretpostavlja se da bi 23-godišnji Šimunović mogao napustiti klub jer njegovim igrama ove sezone nisu zadovoljni.

"Željeli smo da ojačamo zadnju liniju. Dolaskom Comppera neki će imati manje šanse za igru. Svi znaju svoju ulogu i znaju na čemu su", rekao je Rodgers, te je dodao:

"Dao sam određenim fudbalerima priliku da napuste klub. Ako žele da odu, klub im neće stajati na putu", istakao je Rodgers.

Škotski mediji pretpostavljaju kako je bh. fudbaler Jozo Šimunović na izlaznim vratima kluba. On je izgubio mjesto startnog štopera, a svaku priliku koju je dobio za igru nije najbolje iskoristio i bio je jedan od najlošijih fudbalera u redovima prvaka Škotske.

Šimunović je u Celtic stigao 2015. godine, a odigrao je ukupno 62 utakmice i postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti