Šimunovićev Celtic remizirao, Balotelli golom otvorio sezonu

3. pretkolo Lige prvaka

Šimunovićev Celtic remizirao, Balotelli golom otvorio sezonu

Večeras su širom Evrope odigrane prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka.

Celtic je na svom terenu dočekao Rosenborg protiv kojeg nije uspio doći do pobjede kojim bi sebi olakšao revanš u Norveškoj. Bilo je 0:0, a za domaći tim je svih 90 minuta odigrao novi bh. reprezentativac Jozo Šimunović.

Zanimljivo je bilo i u Francuskoj gdje su snage odmjerili Nica i Ajax (1:1). Domaći tim je u 32. minuti poveo preko Balotellija, koji je tako golom najavio novu sezoni, dok je Ajax u 49. minuti poravnao preko Van de Beeka koji je postavio konačan rezultat utakmice.

Uspješan domaćin bio je rumunski Viitorul, koji je sa 1:0 slavio protiv APOEL-a. Jedini gol na utakmici postigao je Ganea u 75. minuti.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije