Celtic se ispromašivao, ali sigurno pobijedio

Lagan trijumf

Celtic se ispromašivao, ali sigurno pobijedio

Midhat Šljivak

Posljednji meč drugog pretkola Lige prvaka odigrali su večeras Linfield iz Sjeverne Irske i Celtic, a na kraju je škotski velikan slavio laganu pobjedu od 2:0.

Apsolutna dominacija na terenu škotskog prvaka rezultirala je pobjedom od 2:0, ali je razlika mogla biti još i veća.

Golovi su postignuti u prvom poluvremnu. Goste iz Glasgowa je u prednost doveo Scott Sinclair u 17. minuti, da bi potom Rogić šest minuta kasnije povećao prednost na 2:0.

Imao je Celtic veliki broj šansi u ovom meču. Imali su ukupno 28 šuteva, od čega 14 u okvir gola, ali jednostavno lopta više nije htjela u gol.

S druge strane Linfield nije napravio ništa, pa nije nikakvo čudo što su imali ukupno jedan šut prema golu škotskog tima.

Celtic će u revanšu vjerovatno lagano odraditi posao, a potom ih čeka duel protiv pobjednika duela Dundalk -Rosenborg.

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Linfield - Celtic 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi