Sin bivšeg bh. reprezentativca kao velika nada stigao u Inter, a sada potpisao za trećeligaša

Demirović ipak nije zadovoljio

Sin bivšeg bh. reprezentativca kao velika nada stigao u Inter, a sada potpisao za trećeligaša

E. Škorić

Enes Demirović svojevremeno je nastupao za BiH za koju je sakupio 13 nastupa, a njegovim stopama krenuo je i njegov sin Elian.

Elian Demirović, sin kultnog veznjaka, potpisao je ranije za Inter kao velika nogometna nada. Vjerovalo se da bi danas 20-godišnjak mogao napraviti zavidnu karijeru na San Siru, no u petak se oprostio od Milana.

Odigrao je nekoliko utakmica za mlade selekcije, ali nikada nije dobio priliku da obuče dres seniorskog tima.

Ipak, unatoč tome što se oprostio od Intera, Demirović, koji sada igra pod slovenskom zastavom, karijeru nastavlja na Apeninskom poluotoku i to u trećoj ligi za Fermano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potpisao je dvogodišnji ugovor s trećeligašem, a prošle sezone bio je posuđen Chievu u Seriji B.

Njegov otac imao je daleko uspješniju karijeru. Igrao je za Goricu, Hajduk, Adanaspor, Istanbulspor, neke izraelske timove i na koncu nosio je dres svoje zemlje, a rođen je u Banovićima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi