Sin bivšeg igrača Željezničara potpisao za LA Galaxy

Igrao za reprezentaciju SAD-a

Sin bivšeg igrača Željezničara potpisao za LA Galaxy

U LA Galaxyju već se spremaju na život bez Zlatana Ibrahimovića. Kako bi nastavili s dobrim rezultatima, u klubu uveliko rade na dovođenju novih fudbalera, a jedno od pojačanja za narednu sezonu je Sacha Klještan.

Ime je to 34-godišnjeg veznog fudbalera s čijim su imenom u SAD-u gotovo svi upoznati. Gotovo cijelu svoju karijeru Klještan je proveo u MLS-u i pritom je nekoliko godina igrao za reprezentaciju, a s obzirom na takvu reputaciju nije ni čudo što ga je LA Galaxy predstavio kao svoje veliko pojačanje.

"Vjerujemo da će Sacha biti od velike koristi, kako zbog svojih kvaliteta, tako i samog iskustva koje ima. Sretni smo što je došao u naš klub", poručili su iz LA Galaxyja.

Svoj fudbalski gen Klještan je naslijedio od oca Slavka koji je, zanimljivo, rođeni Bosanac i Hercegovac. Svojevremeno se bavio fudbalom i jedno vrijeme je čak nastupao za Željezničar, a krajem osamdesetih prošlog vijeka otisnuo se u Kanadu i potom spustio do Kalifornije u kojoj je upoznao Amerikanku Kimberli s kojom je dobio troje djece. Jedno od njih je upravo Sacha.

Kada je s reprezentacijom SAD-a dolazio u Sarajevo, Sachu nisu zaobišla pitanja oko njegovih korijena.

"Znam od ranije puno toga o Bosni. Kada sam bio mlađi dolazio sam ovdje. Jako je lijepo biti ovdje i mnogo mi znači što ću igrati tako blizu mjesta gdje je moj otac odrastao", govorio je mlađi Klještan 2013. godine.

Prije dolaska u LA Galaxy, Sacha je prethodno igrao za Orlando City i New York Red Bulls, a jedno vrijeme se okušao i u Evropi. Pet godina je imao priliku i nositi dres Anderlechta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
na osnovu brkova mogao bi biti Amarov
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije