Sin čuvenog fudbalera preuzeo Hoffenheim
EPA

Trenirat će Ermina Bičakčića

Sin čuvenog fudbalera preuzeo Hoffenheim

Njemački bundesligaš Hoffenheim i zvanično je izabrao novog trenera.

Hoffenheim se s prethodnim trenerom Alfredom Schreuderom rastao četiri kola prije kraja šampionata, a njega će, kako je potvrđeno, naslijediti mladi Sebastian Hoeness.

Ime je to 38-godišnjeg stručnjaka kojem je povjerenje ukazano nakon što je prethodno s uspjehom radio u B timu Bayerna koji je odveo do naslova prvaka u trećoj njemačkoj ligi.

Interesantno je da je Sebastian sin slavnog napadača Dietera Hoenessa, a sa Hoffenheimom je potpisao trogodišnji ugovor i bit će mu to ujedno prvi klub koji će voditi u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Angažman u Hoffenheimu je veliki izazov kojem se radujem", izjavio je Hoeness nakon što je preuzeo dužnost.

Hoeness je početak priprema za narednu sezonu zakazao za 2. august.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi