PSG novo pojačanje za ofanzivnu liniju pronašao u Berlinu?

Brazilac koji je odavno zapao za oko velikanima

PSG novo pojačanje za ofanzivnu liniju pronašao u Berlinu?

Francuski RMC Sport piše da je sportskom direktoru Paris Saint-Germaina Leonardu "zapao za oko" napadač Herthe, Matheus Cunha.

Mladi, 21-godišnji, Brazilac je u Herthu stigao tek zimus iz Leipziga (18 miliona eura) i ubrzo ušao u sjajnu formu. To su zapazili i evropski velikani, pa je, između ostalih, Inter u prošlosti pokazao ozbiljan interes za njega - navodno je bilo i kontakata sa Herthom.

Sada se međutim u priču uključio i PSG i pokušat će nagovoriti mladog Brazilca na transfer. Ipak, eventualni transfer bi morao pričekati jer i Leonardo i trener Tuchel žele da sada sav fokus bude na nastavku Lige prvaka.

Ne samo Cunhin, već i ostali mogući transferi PSG-a će tako pričekati prije nego što se Sveci okrenu konkretnim poslovima na transfer tržištu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S obzirom na odlaske Edinsona Cavanija i Choupo-Motinga, PSG ostaje samo na jednom klasičnom štpicu za narednu sezonu, Mauru Icardiju. Tu je, istina, i mladi Arnaud Kalimuendo, ali je on tek priključen prvom timu, dok u špicu može igrati i Mbappe. Ipak, Svecima je potrebna dubina na poziciji centarfora.

Kako je Hertha u dobroj finansijskoj poziciji i nije primorana na prodaju, eventualni Cunhin transfer će sigurno koštati puno više od 18 miliona eura koliko je berlinski klub zimus izdvojio za njegove usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi