Sin legendarnog bh. reprezentativca karijeru nastavlja u Leipzigu

Zak Paulo Piplica

Sin legendarnog bh. reprezentativca karijeru nastavlja u Leipzigu

E. Škorić

Zak Paulo Piplica, sin bivšeg legendarnog bh. golmana Tomislava, potpisao je za njemačkog niželigaša Lok Leipzig.

Osamnaestogodišnji Zak Paulo predstavljen je u njemačkom klubu i potpisao je ugovor do ljeta naredne godine.

Radi se o igraču sredine terena, koji najviše igra na poziciji zadnjeg veznog i koji je igrao u omladinskoj ekipi CZ Jena, a prethodno bio i omladincima Leipziga.

Sportski direktor i glavni trener niželigaša iz Leipziga Almedin Čiva, koji je također Bosanac, rekao je kako je „Zak vrlo talentovan igrač kojeg sam gledao prije dvije godine".

"Radujem se što ću opet igrati nogomet u Leipzigu i uzbuđen sam zbog novog izazova. Nadam se da mogu svojim nastupom doprinijeti postizanju ciljeva Loka", kazao je Piplica mlađi.

Njegov otac je svojevremeno u Njemačkoj branio za Energie Cottbus, a ponikao je u Iskri iz Bugojna gdje je i rođen. Još je branio u Hrvatskoj za Samobor, Zagreb i Segestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi