Tomislav Piplica našao novi posao

Nekadašnji golman Zmajeva

Tomislav Piplica našao novi posao

Nekadašnji golman fudbalske reprezentacije BiH Tomislav Piplica (50) dobio je posao u Carl Zeiss Jeni.

U proteklom periodu Piplica je radio kao trener golmana u tamošnjem niželigašu Wackeru iz Nordhausena, a poslije skoro 10 godina sada se vraća u Carl Zeiss Jenu gdje će imati dvije uloge.

Osim što će biti zadužen za rad s golmanima u akademiji kluba koji je u prošlosti osvajao titule prvaka Istočne Njemačke, Piplica će, kako su objavili njemački mediji, raditi i kao pomoćnik treneru Danielu Wölfelu u U17 selekciji.

"Radujem se novim izazovima u Carl Zeiss Jeni. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koje smo zacrtali", rekao je Piplica, a zadovoljstvo zbog njegovog dolaska nisu skrivali ni u klubu vjerujući da će im iskustvo koje ima biti od velike koristi u budućnosti. 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U Carl Zeiss Jeni inače trenira i Piplicin 18-godišnji sin Žak Paulo.

Podsjećanja radi, kroz trenerski posao Piplica je imao priliku još raditi u Energie Cottbusu, Eilenburgu i reprezentaciji BiH u vrijeme dok je njome kormilario Safet Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi