18 godina od jednog od najbizarnijih autogolova ikad - u režiji Tomislava Piplice

"BIo sam siguran da će lopta otići preko prečke..."

18 godina od jednog od najbizarnijih autogolova ikad - u režiji Tomislava Piplice

Tomislav Piplica, legendarni je golman Energie Cottbusa, njemačkog kluba na čijem je golu stajao više od 10 godina.

Dobro se sjećaju svi u Cottbusu kakav je golman Piplica bio, ali i u BiH s obzirom da je Bugojanac svojevremeno stajao na golu naše reprezentacije.

Na njegovu žalost, ostatak fudbalske javnosti vjerovatno se Piplice ponajviše sjeća zbog "zloglasnog" autogola iz 2002.

Autogol koji je do dan danas jedan od najbizarnijih koji su viđeni u Bundesligi Piplica je postigao na današnji dan, prije tačno 18 godina.

Energie Cottbus je tog 6. aprila 2002. godine na svom terenu ugostio Borussiju Monchengladbach i bio na pragu velike i važne pobjede.

Vodili su domaći 3:2 do 85. minute, a onda je rezervista Borussije Marcel Witeczek uputio udarac koji je izblokiran. Svi su vjerovali da će Piplica lagano uhvatiti loptu, ali je bh. golman ostao ukopan na liniji, lopta ga je pogodila u glavu i završila u mreži. Bio je to gol za konačnih 3:3.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Srećom po piplicu, ispuštena pobjeda protiv Borussije u konačnici nije skupo koštala Energie Cottbus jer je ovaj tim izbjegao ispadanje u niži rang u sezoni 2001/2002.

"Bio sam siguran da će lopta otići preko prečke. Međutim, desio se nekakav udar vjetra i spustio je loptu prema golu. Pala je na moju glavu i odbila se u gol. Bio sam iznenađen", izjavio je svojevremeno Piplica.

Top Komentari

Babuka1
Jest brat odigro iz 2 u x :D
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi