Sin legendarnog fudbalera potpisao za PSG
Foto: PSG

George Weah može biti ponosan

Sin legendarnog fudbalera potpisao za PSG

Timothy Weah, sin nekada sjajnog fudbalera i osvajača Zlatne lopte, Georgea Weahe, je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Paris Saint-Germainom.

Iz kluba su u ponedjeljak saopštili da će Weah ostati u klubu do 2020. godine, a talentovani napadač je bio presretan nakon potpisivanja profesionalnog ugovora sa francuskim velikanom.

"Veoma sam ponosan što ću nastaviti svoju avanturu u Paris Saint-Germainu...U velikom sam klubu i jedva čekam da nastavim sa napredovanjem kako bih jednog dana igrao za seniorski tim", izjavio je 17-godišnji Weah.

Ovaj mladi napadač se pridružio PSG-u 2014. godine, a već je imao priliku pokazati svoj raskošan talenat kada je na utakmici UEFA-ine Lige mladih postigao hat-trick protiv Ludogoretsa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegov otac, liberijski reprezentativac George Weah, je nastupao za PSG od 1992. do 1995. godine, a u svojoj karijeri je igrao, između ostalih, i za Monaco, Milan, Chelsea, Manchester City i Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi