Samardžić pred velikim izazovom

Sjajnu polusezonu ima iza sebe u Austriji

Samardžić pred velikim izazovom

S. Mlaćo

Nekadašnji član Jedinstva, Zvijezde 09, Veleža i GOŠK-a Sinan Samardžić (25) nakon prvog dijela sezone Prve lige FBiH krajem prošle godine odlučio je napustiti Bihać.

Nakon veoma kvalitetne polusezone Samardžić je digao sidro, te se skrasio u Austriji, tačnije timu ASK Klagenfurt. Vjerovao je da će svojim znanjem i trudom napraviti korak više veoma brzo i krenuti put ka višem rangu, što će se sada prema svemu sudeći i desiti.

Naime, Samardžić je blizu dogovora sa Austriom Klagenfurt te bi na početku igrao za drugi tim ovog kluba.

U 13 utakmica u Austriji postigao je isto toliko pogodaka, a posebno je sjajan bio protiv drugog tima Austrije Klagenfurt kada je u pobjedi svog tima 4:3 postigao tri pogotka.

Tada je i 'zapao za oko' čelnicima ovog kluba.

Sve će biti jasnije u narednim danima, s obzirom da su dvije strane već obavile određene razgovore.

Proteklu sezonu Austria Klagenfurt je završila na šestom mjestu elitnog ranga te zemlje, popularne Bundeslige.

 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi