Šta je Igmanu potrebno za titulu?

Posljednje kolo odlučuje novog premijerligaša

Šta je Igmanu potrebno za titulu?

S. Mlaćo
Kolo prije kraja čini se da je sve završeno u Prvoj ligi FBiH.

FK Igman Konjic ima dva boda prednosti nad NK GOŠK i u Konjicu se naredne nedjelje sprema velika fešta te proslava osvajanja titule i plasmana u Premijer ligu.

Igman je jučer slavio u Doboj Kaknju golovima Alagića i Ljuce (1:2), te u posljednjem kolu ove sezone dočekuje FK Goražde.

GOŠK će na drugoj strani u goste BFK Simm Bau iz Maglaja.

Igmanu je u posljednjem kolu potreban i bod, jer ukoliko dva tima budu imala isti broj bodova, zbog boljeg međusobnog duela prvak će biti tim iz Konjica.

Izabranicima Adnana Elezovića odgovara bod ili tri, ali i da izgube od Goražda, ukoliko GOŠK ne uspije slaviti u Maglaju.

Oglasi

Kombinacija je mnogo, no Igmanu je najvažnije da odlučuju sam o sebi, a očekivati je da će i goste iz Goražda doći kako bi odigrali 'lakšu' utakmicu i onda otišli na odmor.

Ukoliko se desi da Igman upiše poraz, a GOŠK slavi, titula će u Gabelu.

Utakmice posljednjeg kola Prve lige FBiH igraju se u nedjelju 05.06. od 17:30 sati.

Kako je već poznato, u niži rang će HNK Tomislav, koji je po mišljenju mnogih žestoko oštećen i sasvim nepravedno 'poslan' u niži rang.

Ovu sezonu Prve lige FBiH između ostalih obilježila je lakrdija iz prošlog kola kada je Jedinstvo savladalo Radnik iz Hadžića 5:3.  Gosti su vodili 3:1, no na kraju su domaći upisali pobjedu koja im je donijela opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dva dana nakon meča u javnosti se pojavio video nevjerovatnih sudijskih odluka trojke iz Travnika i Zenice, pa se očekuju rigorozne kazne Komisije za suce i suđenje NS FBiH naredne sedmice.

 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Samo ih odstraniti iz fudbala dozivotna suspenzija pa ces vidjeti kako se drugi ponasaju.narocito ove povratnike u necasna djela kao poprzenovic.nikakva negativna ocjena i kazna pola,godinu ne pomaze.samo odstraniti pa da mi je rodjeni brat.to je lijek za bh fudbal
1 0
BH_Drina
Igman zaslužuje Premijer ligu i bit' će čast gledati Igmana sljedeću sezonu protiv Želje, Sarajeva itd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi