Aldin Džidić nakon titule napravio (ne)očekivan potez

Klub je nedavno napravio konkretnu stvar sa komšijama

Aldin Džidić nakon titule napravio (ne)očekivan potez

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Završena je polusezona u Drugoj ligi Centar, a jesenju titulu na kraju je osvojio FK Famos iz Hrasnice. Famos je pokazao najviše i zasluženo zauzeo prvo mjesto, te će prema svemu sudeći igrati doigravanje za viši rang.

Želja je to i čelnika kluba, ali zanimljivo da u drugom dijelu sezone neće na klupi sjediti glavni trener Aldin Džidić.

Džidić je nakon posljednje utakmice odlučio da napusti klub, a iza sebe je ostavio vrijedan uspjeh. Famos je igrao za gol više, lijepo za oko i osvojio brojne simpatije.

Ipak, sada je odlučio da napusti klub, a čini se da sve ima veze sa saradnjom FK Famos i FK Sarajevo koja je ozvaničena prije samo par dana. Klub sa Koševa će prema svemu sudećiti svoje brojne snage uputiti u Famos te tako napraviti filijalu, odnosno klub s kojim će usko surađivati.

Očekuje se da bordo klub dovede i novog trenera, a u igri je nekoliko imena.

Oglasi

Famos nakon 15 kola na svom kontu ima i 39 osvojenih bodova, dok je prvi pratioc NK Natron sa 31, a Unis iz Vogošće ima 29 bodova.

Kako je već poznato, četiri tima će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH, a dva idu u viši rang. Svi moraju ispunjavati pravila Saveza, a prema trenutno stanju doigravanje će igrati FK Famos, NK Travnik, NK Ljubuški, dok grupa Sjever trenutno nema svog predstavnika.

Jedini klub koji ispunjava svoje je FK Radnički Lukavac, ali ovaj klub je na devetom mjestu. Za plasman u doigravanje klubovi moraju biti do petog mjesta uz ispunjavanje uvjeta, pa je moguće da u doigravanju bude i tim iz donjeg dijela tabele Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ipak, Famos ima realne šanse da izbori plasman u viši rang, no titulu treba prvo ovjeriti na proljeće.

Kada je Džidić u pitanju, on je nakon igračke karijere, zaplovio u trenerske vode, ali i postao prvi čovjek Sindikata profesionalnih fudbalera naše zemlje. Radi se o Sindikatu koji je donio mnoge dobre stvari za bh. nogomet, ponajviše trenere i igrače, te pokazao se kao pravi potez.

Top Komentari

MisterX
Udebljao se, godi mu sindikat ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi