Status vezan za stanje Mihajlovića šokirao mnoge: "Pogoršalo se, okružen je..."

Odavno vodi bitku sa leukemijom

Status vezan za stanje Mihajlovića šokirao mnoge: "Pogoršalo se, okružen je..."

Samir Mlaćo
Tužne vijesti dolaze iz Italije. Životnu bitku i dalje vodi sjajni trener Siniša Mihajlović.

Srbijanski trener Siniša Mihajlović od 2019. godine vodi bitku sa leukemijom, a krajem februara ove godine objavio je da se opet treba podvrgnuti liječenju, te da kreće nova 'bitka'.

Na društvenim mrežama pojavio se status novinara Clementea Mimuna koji je pružio podršku Mihajloviću te napisao “naprijed Siniša“.

Bio je to znak za novu 'uzbunu', svi su postavljali pitanje šta se sada dešava sa Mihajlovićem, da li je stanje zaista toliko teško, a novinar Ilario di Giobambani je kazao da je Mihajlović u stabilnom stanju, te da je okružen ljubavlju porodice.

Naveo je da su vijesti koje kruže lažne, no da je istina da se zdratstveno stanje pogoršalo u nekoliko posljednjih sati.

Oglasi

Mihajlović je nedavno dobio otkaz u Bologni nakon krize rezultata, a iza sebe ima bogato trenersko iskustvo. Vodio je reprezentaciju Srbije, Milan, Torino, Fiorentinu, Cataniju... Kao igrač veliki trag je ostavio u Laziju, Interu, Romi, Crvenoj Zvezdi...

Pojedini navijači Bologne otvoreno su tražili njegov odlazak poslije serije loših rezultata, a pojedini komentari su bili užasni. Naime, govorili su da on se treba fokusirati na liječenje, te ostaviti trenerski posao.

Na sve je tada reagovala njegova kćerka Viktorija.

"Nikad nisam pisala o takvim stvarima na društvenim mrežama, nikada nisam gubila vrijeme s ljudima koji se skrivaju iza tastature i ovdje liječe sve svoje frustracije.

Ali, mislim da je prijeđena granica i moram nešto reći. Mislim da nije pošteno brkati lični život s poslom. Želiš li profesionalno vrijeđati mog oca? Ok, ali što se tiče porodice, zdravlja i ostalih stvari koje sam pročitala, nije u redu!

Oglasi

Takve stvari više ne prihvatam! Ovo što pišete je ružno, zapamtite da govorite o čovjeku, mom ocu. Sramim vas se", napisala je Viktorija Mihajlović na Instagramu.

I sam Mihajlović je otvoreno pričao o tome.

“Moja kći je odgovorila na uvrede koje nemaju veze s nogometom. Oni su isti oni koji se kriju iza tastature i pozdravljaju me i čestitaju mi kad se sretnemo na ulici”, rekao je tada Mihajlović na konferenciji za novinare, a prenijela je Gazzetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Nemam račune na društvenim mrežama. Kći mi je jučer pokazala šta su napisali. Ja sam na to navikao, moje kćeri malo manje", dodao je.

Svi se nadaju da će Mihajlović dobiti i ovu bitku te se vratiti na zelene terene, tačnije na trenersku klupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi